Одберете страница
Во тек е упис за онлајн курс за КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ
Времетраење:
8 недели
Локации:
онлајн
Започнува на:
7 јуни 2021
Научете ги потребните компјутерски програми за канцелариско работење преку голем број на практични примери

Онлајн КУРС ЗА КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ

Почеток: понеделник, 7 јуни 2021

 • Научете ги потребните компјутерски програми за канцелариско работење преку голем број на практични примери
 • Бидете подготвени за работните предизвици
 • На крајот на курсот се добива сертификат кој е потребен за вработување во јавна и државна администрација

Содржина на курсот:

Основи на Microsoft Windows

  • Работа со фајлови и фолдери
  • Користење на Start мени
  • Додавање, бришење опции од Таскbar
  • Копирање, печатење,… на документи
  • Работа со USB
  • Инсталирање на основни работи

Microsoft Word

  • Креирање и уредување на документи во Microsoft Word
  • Работа со параграфи
  • Поставување на параметри на страници
  • Печатење, снимање,… на документи
  • Креирање и модифицирање на header и footer
  • Користење на табели во Word
  • Вметнување на слики, ...

Microsoft Excel

  • Креирање и уредување на табели во Microsoft Excel
  • Форматирање на ќелии
  • Додавање и бришење на редови и колони
  • Печатење, снимање,… на документи
  • Користење на формули и функции
  • Креирање и модифицирање на графикони
  • Вметнување на слики, дијаграми и други објекти во excel документ
  • Правење на голем број на табеларни пресметки
  • Сортирање на податоци
  • Филтрирање на податоци

Microsoft PowerPoint

  • Креирање на презентации во Microsoft PowerPoint
  • Користење на готови обрасци
  • Дизајн на презентација
  • Транзиција на слајдови
  • Анимација на презентација
  • Вметнување на слики, дијаграми и други објекти

Користење на маил

  • Примање, испраќање на маил
  • Групирање на маилови во папки
  • Додавање на attachment

Фонд на часови и цена на курсот:

Фонд на часови: 8 недели, 2 пати неделно по 90 минути
Цена: 3 рати по 3.000 ден или 7.900 ден за уплата до 7 јуни 2021

Образовен центар ВИЗИЈА
Сметка: 300 090 000 121 136
Банка: Комерцијална банка АД Скопје

Повеќе информации и упис на телефон: 072 311 748
info@vizija.mk

Пополни формулар за упис

Форма за запишување

14 + 5 =