Одберете страница
Средношколска академија за ВЕБ ДИЗАЈН – 21 септември 2022
Времетраење:
8 месеци
Локации:
СКОПЈЕ, КУМАНОВО И ОНЛАЈН
Започнува на:
21 септември 2022
Средношколска академија за ВЕБ ДИЗАЈН

Средношколска академија за ВЕБ ДИЗАЈН
Почеток: 21 септември 2022

Може да се избира помеѓу настава во училница и онлајн настава.

Одлична можност за 8 месеци да научите HTML, CSS и JavaScript.

Содржина на Академијата за ВЕБ ДИЗАЈН

HTML
- Основни поими на интернет (web browser, web пребарувач, url, мрежни протоколи, хостинг, домен, DNS,…)
- Поим за таг, атрибут, структура на HTML код
- Тагови за прикажување на текст
- Тагови за прикажување на слика
- Тагови за организација на содржини
- Работа со линкови
- Работа со табели и фрејмови
- Работа со формулари
- ...

CSS
- Поим, намена, структура и синтакса на CSS
- Декларации, селектори, својства и вредности
- Начин на поврзување на HTML и CSS
- Својства за позадини
- Својства за текст
- Својства за фонтови
- Својства за линии
- Својства за листи
- Својства за позиционирање и прикажување
- Комбинатори
- Псеудо класи и филтри
- Организација на сајт со примена на CSS
- ...

JavaScript
- Што е JavaScript?
- Начин на поврзување на JavaScript и HTML
- Променливи и објекти
- Работа со оператори
- Функции
- Контроли
- Работа со низи
- Објекти
- JavaScript библиотеки
- ...

Фонд на часови: 128 часа (8 месеци, 2 пати неделно по 90 мин)

Цена: 28.000 ден. (8 рати по 3.500 ден.)
ЦЕНА СО ПОПУСТ: за уплата до 21 септември 2022 има попуст и цената за целата Академија изнесува 24.900 ден.

Плаќањето може да се изврши на:

Образовен центар ВИЗИЈА
Сметка: 300 090 000 121 136
Банка: Комерцијална банка АД Скопје

Повеќе инфо и упис на: 072 311 748
info@vizija.mk

Пополни формулар за упис

Форма за запишување

14 + 14 =