Попуст!

Курс за канцелариско работење

Од: 3,000 ден / месец за 3 месеци

Времетраење

3 месеци

Локација

Online или во училница

Почеток

30 април 2024

Фонд на часови

2 пати неделно x 90 минути

Научете ги потребните компјутерски програми за канцелариско работење преку голем број на практични примери.

Бидете подготвени за работните предизвици.

На крајот на курсот се добива сертификат кој е потребен за вработување во јавна и државна администрација.

ШИФРА: Недостапно Категорија:

Опис на курсот

Основи на Microsoft Windows

  • Работа со фајлови и фолдери
  • Користење на Start мени
  • Додавање, бришење опции од Таскbar
  • Копирање, печатење,… на документи
  • Работа со USB
  • Инсталирање на основни работи

Microsoft Word

  • Креирање и уредување на документи во Microsoft Word
  • Работа со параграфи
  • Поставување на параметри на страници
  • Печатење, снимање,… на документи
  • Креирање и модифицирање на header и footer
  • Користење на табели во Word
  • Вметнување на слики, …

Microsoft Excel

  • Креирање и уредување на табели во Microsoft Excel
  • Форматирање на ќелии
  • Додавање и бришење на редови и колони
  • Печатење, снимање,… на документи
  • Користење на формули и функции
  • Креирање и модифицирање на графикони
  • Вметнување на слики, дијаграми и други објекти во excel документ
  • Правење на голем број на табеларни пресметки
  • Сортирање на податоци
  • Филтрирање на податоци

Microsoft PowerPoint

  • Креирање на презентации во Microsoft PowerPoint
  • Користење на готови обрасци
  • Дизајн на презентација
  • Транзиција на слајдови
  • Анимација на презентација
  • Вметнување на слики, дијаграми и други објекти

Користење на маил

  • Примање, испраќање на маил
  • Групирање на маилови во папки
  • Додавање на attachment