Во тек е упис за онлајн КУРС ЗА КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ
Времетраење:
8 недели
Локации:
онлајн
Започнува на:
26 јануари 2021
Научете ги потребните компјутерски програми за канцелариско работење преку голем број на практични примери

Онлајн КУРС ЗА КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ

Почеток: вторник, 26 јануари 2021

 • Научете ги потребните компјутерски програми за канцелариско работење преку голем број на практични примери
 • Бидете подготвени за работните предизвици
 • На крајот на курсот се добива сертификат кој е потребен за вработување во јавна и државна администрација

Содржина на курсот:

Основи на Microsoft Windows

 • Работа со фајлови и фолдери
 • Користење на Start мени
 • Додавање, бришење опции од Таскbar
 • Копирање, печатење,… на документи
 • Работа со USB
 • Инсталирање на основни работи

Microsoft Word

 • Креирање и уредување на документи во Microsoft Word
 • Работа со параграфи
 • Поставување на параметри на страници
 • Печатење, снимање,… на документи
 • Креирање и модифицирање на header и footer
 • Користење на табели во Word
 • Вметнување на слики, ...

Microsoft Excel

 • Креирање и уредување на табели во Microsoft Excel
 • Форматирање на ќелии
 • Додавање и бришење на редови и колони
 • Печатење, снимање,… на документи
 • Користење на формули и функции
 • Креирање и модифицирање на графикони
 • Вметнување на слики, дијаграми и други објекти во excel документ
 • Правење на голем број на табеларни пресметки
 • Сортирање на податоци
 • Филтрирање на податоци

Microsoft PowerPoint

 • Креирање на презентации во Microsoft PowerPoint
 • Користење на готови обрасци
 • Дизајн на презентација
 • Транзиција на слајдови
 • Анимација на презентација
 • Вметнување на слики, дијаграми и други објекти

Користење на маил

 • Примање, испраќање на маил
 • Групирање на маилови во папки
 • Додавање на attachment

Фонд на часови и цена на курсот:

Фонд на часови: 8 недели, 2 пати неделно по 90 минути
Цена: 3 рати по 3.000 ден или 7.900 ден за уплата до крај на јануари 2021

Повеќе информации на телефон: 072 311 748
info@vizija.mk